American Pancakes recept

American Pancakes recept

American Pancakes zijn niet gewoon normale pannenkoeken maar dan uit Amerika. Ze verschillen echt van de pannenkoeken die wij gewend zijn. America Pancakes zijn kleinere pannenkoeken en iets dikker dan de traditionele Nederlandse pannenkoek. Ook zijn America Pancakes een stuk luchtiger en waarom dit zo is lees je zo tijdens de bereiding. Hoewel wij pannenkoeken bij de desserten onder klasseren, kunnen Amerikanen pannenkoeken als ontbijt of middagmaal eten.

Ingrediënten

  • 400 ml melk
  • 300 gram bloem
  • 2 eieren
  • 20 gram bakpoeder
  • 2 eetlepels suiker
  • snufje zout
  • braadboter

American Pancakes bereiding

Neem een grote kom en doe alle bloem erin. Giet vervolgens de helft van de melk ook in de kom en begin alvast met het roeren van het mengsel. Laat het beslag even staan en scheid de eieren. Klop het eiwit apart even op. De eigelen kan je daarna met de rest van de melk, het zout en de bakpoeder aan het mengsel in de kom toevoegen. Dit mengsel roer je vervolgens tot een stevige massa en dan pas schep je de opgeklopte eiwitten er doorheen. Hierdoor worden je America Pancakes een stuk luchtiger. De pan kan je alvast warm laten worden op het vuur en daar doe je vervolgens een stuk braadboter in. Ook voor America Pancakes is het handig om vloeibare braadboter te gebruiken, dat scheelt echt een hoop tijd. Als de braadboter gesmolten is giet je met een opscheplepel beslag in de pan. Je weet wanneer je de American Pancakes moet omdraaien als je bubbels aan het oppervlakte van het beslag ziet verschijnen. Draai de American Pancakes vervolgens om en bak ze aan beide kanten totdat ze lichtbruin tot goudbruin zijn.

Serveertips voor American Pancakes
Ook American Pancakes zijn erg lekker met stroop, gember of poedersuiker. Andere mogelijkheden zijn spek en stroop, stukjes banaan, bosbessen of honing. In Amerika wordt vaak maple syrup op America Pancakes gedaan, wat er erg goed bij past.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *