Broccoli recept: Broccoli-visschotel

Broccoli recept

Broccoli is net als bloemkool een kruisbloemige en vertoont ook op andere punten overeenkomsten met de bloemkool. De smaak is zeer verwant en 00k de broccoli heeft bloemtrosjes op dikke stelen. De stelen zijn hier echter langer en dunner en de bloempje duidelijker herkenbaar, vooral wanneer men de broccoli te lang laat liggen en de oorspronkelijk prachtig diepgroen bloemknopjes geel openbloeien. Ook de hoofdstengel, waaruit de zijstengels en blaadjes zich losmaken, is veel langer dan bi dc bloemkool. In de ‘oksels’ van de blaadjes, die eventueel meegegeten kunnen worden, vormen zich de nieuwe kleine roosjes.

Italie was het eerste land dat intensief met de teelt van broccoli begon en het grootste gedeelte van onze broccoli komt daar nog steeds vandaan. Broccoli wordt op dezelfde manier voorbehandeld en gekookt als bloemkool. De kooktijd kan zelfs in de meeste gevallen nog veel korter zijn: zeker als men de steeltjes met de roosjes lossnijdt van de hoofdstengel, de steeltjes schilt en de hoofdstengel, na het onderste gedeelte verwijderd te hebben, in langwerpige stukjes snijdt. Broccoli wordt vaak opgeschud met wat boter: het leent zich bovendien goed voor roerbakken in de Chinese keuken, waar het een zeer geliefde groente is. Broccoli recept dat wij hier uiteenzetten is een Broccoli-visschotel.

Broccoli-visschotel

Voor wie?: 4 personen

Energie: 325 kcal/1361 kJ

Bereidingstijd: ca. 45 minuten

Ingrediënten: 400 g kabeljauwfilet, 1 el azijn, 1 tl zout, 1 tl boter om in te vetten, 400 g broccoli, 1 ei, 125 g slagroom, nootmuskaat, witte peper, 200 g tomaten 1 el paneermee,l 1 el boter, 40 g geraspte kaas, paprikapoeder

Bereiding:

1. De vis met koud water af-spoelen en droogdeppen. De vis in 4 gelijke stukken verdelen, met azijn besprenkelen en ca. 5 minuten laten staan. Dan met zout bestrooien.

2. Een schaal (ca. 25×30 cm) invetten en de stukken vis erin leggen.

3. De broccoli schoonmaken, wassen en goed laten uitlekken. Dan de broccoli met 4 eetlepels water in een an-dere schaal doen. De schaal afdekken en ca. 8 minuten bij 600 Watt verhitten. De broccoli uit de schaal nemen en in een zeef laten uitlekken.

4. Het ei, de slagroom, zout, nootmuskaat en peper door elkaar roeren. De tomaten wassen en in plakjes van 1/2 cm dikte snijden.

5. De plakjes tomaat op de vis leggen, de nog warme broccoli hierover verdelen. Als laatste het ei-roommeng-sel erover verdelen. Het paneermeel erover strooien en klontjes boter hierover verdelen.

6. De schaal afdekken en ca. 13 minuten bij 600 Watt en ca. 11 minuten bij 300 Watt verhitten.

7. Voor het serveren de kaas en een beetje paprikapoeder over het gerecht strooien, nog ca. 2 minuten laten staan.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *