cocktails: Lekkere sangria maken

Sangria is typische een cocktail voor de zomermaanden. De basisingrediënten voor een sangria recept, bestaan hoofdzakelijk uit rode of witte wijn, limoen of citroen en fijn gesneden fruit. Wanneer je Sangria maakt, kan je best gebruik maken van fruitige en frissen wijn. Mijn favoriet die ik altijd gebruik, is de Côte du Rhône. In een Côte du Rhône zit ongeveer 12,5 % alcohol. Dit is een niet dure wijn van om en bij de 4 euro, met een fruitige en frisse smaak maar toch niet zoet. Hoewel de Delhaize goede wijnen heeft, ga ik mijn wijn altijd net over de grens van Frankrijk halen in de Intermarché. Dat is slechts een half uur rijden voor mij. Daar vind je verschillende wijnen en super goedkope prijzen die regionaal een prijs gewonnen hebben. Zo heb ik net enkele lekkere en frisse wijntjes meegebracht die een zilveren of gouden medaille gewonnen hebben. Dat zijn de ideale wijntjes om de beste Sangria te maken.

Sangria kopen in de winkel

Mensen die geen vinger willen uitsteken, kunnen ook gewoon Sangria kopen in de Aldi, Lidl, of Colruyt of andere supermarkten. Persoonlijk vind ik dit een pak minder omdat er veel toegevoegde suiker in zit; Je krijgt dan snel een cocktail waar je de volgende dag hoofdpijn van hebt. Voor diegene die toch de stap willen maken:

Juan Pedro
GEKOCHT BIJ: Makro
ALCOHOLVOLUME: 7 %
INHOUD: 1,5 l
PRIJS: 3,90 euro

Don Garcia
GEKOCHT BIJ: Carrefour
ALCOHOLVOLUME: 7 %
INHOUD: 1,5 l
PRIJS: 1,55 euro

Cerro de la Cruz
GEKOCHT BIJ: Makro
ALCOHOLVOLUME: 7 %
INHOUD: 1,5 l
PRIJS: 1,65 euro

El Prado
GEKOCHT BIJ: Colruyt
ALCOHOLVOLUME: 7,5 %
INHOUD: 1,5 l
PRIJS: 4,45 euro

Don Simon
GEKOCHT BIJ: Aldi
ALCOHOLVOLUME: 7 %
INHOUD: 1,5 l
PRIJS: 1,79 euro

Sangria Siesta
GEKOCHT BIJ: Delhaize
ALCOHOLVOLUME: 7 %
INHOUD: 1,5 l
PRIJS: 1,89 euro

Carrefour (huismerk)
GEKOCHT BIJ: Carrefour
ALCOHOLVOLUME: 7 %
INHOUD: 1 l
PRIJS: 1,29 euro

Ik zou dan zeker niet voor de goedkoopste gaan.

Maar aangezien dit een receptenblog is, gaan we hier enkele lekkere recepten voor sangria maken geven. Sangria kan zowel uit witte als rode wijn gemaakt worden. Zelf geef ik de voorkeur aan rode sangria. Wanneer ik dan toch witte sangria maak, doe ik er meestal iets speciaal mee. We zullen beginnen met de rode sangria.

Rode sangria maken

Een rode sangria moet voldoen aan een aantal kenmerken: licht zoet – fruitig – fris

Nu we dit weten, kunnen we dat gebruiken in onze sangria. De ingrediënten die ik gebruik zijn:

 • 1 limoen
 • 1 appelsien
 • 200 g kersen
 • 150 g druiven zonder pitten
 • 1 appel ‘Pink Lady’
 • 175 ml brandy
 • 1 l Côte du Rhône of andere wijn ~ 12,5% alcohol
 • 1 blikje koolzuurhoudende drank. Liefst appelsien.

Giet de rode wijn in een bokaal. Snij de kersen, de druiven en de appel in zeer fijne stukje en voeg deze toe aan de wijn. Giet vervolgens de Brandy in het wijn mengsel. De meeste laten dit mengsel slechts 2 uur in de koelkast staan, maar om de sangria wat pittiger te maken, wil ik heb 24 uur in de koelkast laten rusten. Zorg er wel voor dat de bokaal goed afgesloten is wanneer je hem in de koelkast plaatst. Plaats de andere ingrediënten ook in de koelkast zodat deze koel zijn wanneer je ze toevoegt.

Na 24 uur is een deel van de alcohol in het fruit getrokken en is er door spontane gisting meer alcohol in ons mengsel gekomen. Om dat wat te compenseren, kunnen we nu de limoen en de appelsien uitpersen. Voeg het sap toe aan het mengsel. Voeg eveneens het koude blikje soda toe net voordat u gaat serveren.

Giet de Sangria uit in grote wijnglazen en verdeel het fruit. Voila, je hebt een stevige heerlijke zomerse Sangria gemaakt.

Witte sangria maken

De basis van witte sangria is natuurlijk witte wijn. Ook hier gebruik ik weer de fruitige smaak van de Côte du Rhône.

 • 1 limoen
 • 1 appelsien
 • 200 g  verse ananas
 • 1 appel ‘Pink Lady’
 • 125 ml cognac
 • 1 l Côte du Rhône of andere wijn ~ 12,5% alcohol
 • 1 blikje koolzuurhoudende drank. Liefst ananassap.

Giet de witte wijn in een schenkkan. Snij de verse ananas en appel in kleine stukjes en voeg het toe bij de witte wijn. Voeg vervolgens de cognac toe. Zet de kan – goed afgesloten – gedurende 24 uur in de koelkast. Voor het serveren perst men de limoen en appelsien uit. Voeg deze toe samen met een koud blikje soda. Serveer de Witte sangria in grote wijnglazen en verdeel het fruit.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *