Het lekkerste guacamole recept

Het hoofdbestanddeel van een guacamole recept bestaat uit avocado’s (Persea americana) en is een typische vrucht afkomstig van Mexico. Het is een peervormige vrucht met een groen bruin bobbelige structuur. Het is een vrucht dat ik echt heb moeten eten. De eerste keer vond ik een avocado zo afschuwelijk. Een paar maanden later probeerde ik het opnieuw en ik geraakte er werkelijk aan verslaafd. Natuurlijk niet supergoed voor de lijn maar wel supergezond wanneer je avocado met mate eet.

Wanneer je de avocado verwerkt in één of ander recept, is het zeker aangewezen om ofwel de gerechten snel te consumeren ofwel wat citroensap toe te voegen. Wanneer deze vrucht opengesneden in aanraking komt met de lucht, wordt deze al gauw bruin. Avocado staat bekend voor zijn goede omega-3-vetten en zijn hoge dosis foliumzuur, kalium en vitamine B.

Guacamole is een groene (dip)saus die vooral bij taco’s, enchilada, burrito of tortilla of nacho’s wordt gegeten. Er bestaan verschillende guacamole recepten varianten waarvan we er enkele van gaan geven.

Eenvoudig guacamole recept

De meest eenvoudige oplossing voor een snel guacamole recept is het kopen in pakjes:). Die kan u bijna overal verkrijgen Delhaize, Albert Heijn enz. Je hebt hiervoor nog wel enkele avocado’s nodig. Maar daar voeg je aan toe een pakje seasoningmix guacamole, enkele druppels rode pepersaus en een klein beetje room. I.p.v. pepper saus kan je ook gebruik maken van cayenne kruiden mix. Best is dat je een klein beetje room toevoegt om alles smeulig te maken.

Dit is natuurlijk een ideaal guacamole recept voor de snelle hap.

 

Beste guacamole recept

Wil je een indruk maken bij je vrienden, maak dan een superlekker avocado recept klaar met echte ingrediënten:

  • rijpe (zachte) avocado’s – 4 stuks
  • 1 sjalotje (veel gebruiken lente-uitjes maar dat vind ik niet zo lekker)
  • zeer fijngehakte Spaanse rode peper (jalapenopeper).

Wil je de saus minder heet, gebruik dan een groene peper.

  • fijn gehakte koriander
  • snuifje saus
  • 1 trostomaat (beste smaak)
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 teentje knoflook
Bereiding: Koop 4 zachte avocado’s. De zachtheid wijst er op dat ze voldoende rijp zijn. Het is dan wel de bedoeling dat je ze onmiddellijk gebruikt.Doe de avocado in 2 met een groot mes. In het midden zit natuurlijk de steen. Draai de 2 helften uit elkaar. Met behulp van een lepel kan alles uit de schil halen en doe deze in een kom. Met behulp van een vork ga je de avocado tot mousse maken.Voeg de 2 eetlepels limoensap toe, samen met een snuifje zout.Snij de sjalot, trostomaat, knoflook, koriander en peper in zeer fijne stukjes. Voeg toe aan de guacamole.Serveer onmiddellijk of zet het gerecht in de frigo voor later gebruik.

Geen brokken aub

Niet echt te vinden voor een knabbelsaus of -dip? Dan kan je alle ingrediënten in een mixer brengen en alles fijnmalen tot een een gladde en smeuïge saus hebt. Voor een goedlopende saus, voeg je een heel klein beetje room toe aan het gerecht.

smeuïge guacamole receptDoe de dipsaus in een serveerkom en werk af met wat fijn gehakte koriander.

Guacamole recept varianten

Op het guacamole recept heb je nog een hele reeks varianten. Enkele die ik echt lekker vindt is:

Guasacaca recept. Dit is het basisrecept zoals hierboven beschreven, behalve dat men gebruik maakt van rode wijnazijn i.p.v. limoensap. Ook gebruikt men meer look en voegt men er nog fijngesneden peterselie aan toe.

Een andere variant is het basisrecept met fijngesneden gedroogde tomaten. Echt lekker waardoor de Mexicaanse smaak absoluut naar voor komt.

Een variant die ik persoonlijk superlekker vind, is de gemixste smeuïge basisvariant met geitenkaas en een koffielepel honing. Als afwerking kan je een klein beetje fijngehakte appel als topping toevoegen maar zorg dat het geheel niet te zoet wordt. Het is de honingsmaak die er zacht moet doorkomen.

Wie van maïs houdt kan ook nog bij het basisrecept een klein blikje zoete maïs toevoegen. Dat geeft het gerecht een iets knapperig textuur.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *