Geglaceerde kerstcake

Voor dit dessertengerecht hebben we de cake reeds op voorhand gemaakt of aangekocht. Voor de bereiding van cake (45 minuten) verwijzen we naar het cakerecept. Wat we hier doen is in principe het glazuur dat we willen gebruiken, aanmaken en de taart versieren. U kan ook een droge cake bestellen bij uw lokale bakker indien gewenst.

Ingrediënten:

Cake: ronde cake van 20 cm doorsnee

Voor de marsepein: 350 g gemalen amandelen, 175 g suiker, 175 g gezeefde poedersuiker, 3 eiwitten,enkele druppels amandelessence, 3 eetlepels gezeefde abrikozenjam

Voor het glazuur: 4 eiwitten, 900 g gezeefde poedersuiker,  4 theelepels citroensap, 2 eetlepels glycerine

Voorbereidingstijd: 45 minuten (cake zelf maken)
Bereidingstijd: 60 minuten
Voor wie?: 6 personen

Bereidingswijze:

Voor het marsepein: Roer alle ingrediënten door elkaar tot een samenhangend en soepel geheel verkregen is. Verdeel het in drie gelijke porties. Rol een gedeelte op een met suiker bestrooide plank uit tot een cirkel van 20 cm doorsnee. Rol de overige massa uit tot een reep van dezelfde hoogte als de cake en lang genoeg om de hele zijkant mee te bedekken.

Bestrijk de zijkanten van de cake met de abrikozenjam. Druk de reep marsepein er stevig tegenaan en leg de ronde lap op de bovenkant van de cake. Laat dit minstens 3 dagen drogen alvorens te glazuren.

Voor het glazuur: Klop de eiwitten zo stijf dat ze in stijve pieken blijven staan. Voeg lepel voor lepel de suiker toe en klop na iedere lepel. Klop tenslotte het citroensap en de glycerine erdoor. Bedek de kom met een vochtige doek om het hard worden van het glazuur tegen te gaan.

Strijk het glazuur dik over de bovenkant en langs de zijkanten en maak met de steel van een .theelepel pieken. Laat de taart een dag opstijven en breng de kerstgarnering aan.

TIP:
De glycerine verhindert het hard worden van het glazuur. Het citroensap geeft een aparte smaak en draagt er ook toe bij, dat het glazuur zachter blijft.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *