Gevulde tomaten, artisjokken of champignons

Gevulde groenten is eveneens een vaak klaargemaakt gerecht. Het presenteert mooi en is lekker gezond. In principe zijn er oneindig veel mogelijkheden in het klaarmaken van gevulde groenten. Wij geven hier enkele bekende: Gevulde tomaten, gevulde artisjokken en gevulde champignons.

Gevulde tomaten

Ingrediënten: 2 vleestomaten (400 g), 100 g gehakt, half om half 50 g gekookte rijst zout, versgemalen peper, paprikapoeder, tabasco, 2 tl fijngesneden bieslook
Voorbereidingstijd: ca. 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Voor wie?: 2 personen
Energie: 200 kcal of 950 kJ

 Bereidingswijze:

1. De tomaten wassen en van elke tomaat een kapje afsnijden. De zaadjes met behulp van een theelepel voorzichtig eruit scheppen

2. De rijst goed door het gehakt mengen. Zout; peper, een paar druppels tabasco en bieslook toevoegen, goed mengen. Hiermee de tomaten vullen.

3. De tomaten zonder kapje op een bord zetten, dit in de magnetron zetten en de tomaten ca. 2 minuten bij 600 watt verhitten.

4. De kapjes op de tomaten zetten, het bord nog eens in de magnetron zetten en de tomaten nog 2 minuten bij 600 watt verhitten.

Gevulde artisjokken

Ingrediënten: 2 kleine artisjokken (400 g), 1/2 teentje knoflook 1 ui (50 g), 1 plak appenzellerkaas (30 g), 30 g gehakt, half om half, 2 el broodkruim 4 el zure room, 2 el gemengde gehakte kruiden versgemalen peper, zout
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 16 minuten
Voor wie?: 2 personen
Energie: 200 kcal of 950 kJ

 Bereidingswijze:

1. De stelen van de artisjokken afbreken en de bodems recht afsnijden.

Van de punt ca. 2 cm afsnijden en de onderste donkere blaadjes afbreken. Van de overige blaadjes met een schaar de punten afknippen.

2. De artisjokken met de onderkant naar boven op
een plank leggen en met de handpalm er zo stevig op drukken, dat de bladeren uit elkaar gaan staan. Dan de artisjokken zorgvuldig wassen en ondersteboven laten uitlekken.

3. De knoflook pellen en uitpersen. De ui fijnsnijden en de kaas in blokjes snijden. Met de knoflook en de resterende ingrediënten mengen.

4. De blaadjes van de artisjokken uitspreiden en de vulling tussen de blaadjes scheppen.

5. De artisjokken in een ronde schaal (2 I inhoud) zetten, de schaal afdekken en in de magnetron zetten. Ca. 16 minuten bij 600 watt verhitten.

 

Gevulde Champignons

Ingrediënten: 120 g verse champignons 1 sjalot (25 g), 1 peperkorrel, 1/2 tl middelscherpe mosterd een beetje tomatenpuree zout, versgemalen peper paprikapoeder 1 el cognac, 1 tl gemengde, gehakte kruiden, 60 g gehakt, half om half, 2 plakjes lichtbelegen kaas
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten
Voor wie?: 2 personen
Energie: 180 kcal of 790 kJ

 Bereidingswijze:

1. De champignons schoonmaken, met een vochtige doek afwrijven en de steeltjes eruit draaien. De helft van de steeltjes fijnsnijden, de rest wordt niet gebruikt.

2. De sjalot pellen en fijnsnijden. De fijngesneden sjalot, de peperkorrel, de mosterd, de tomatenpuree, de specerijen, de kruiden en de fijngesneden champignonstelen mengen. Dit goed door het gehakt mengen.

3. De champignonhoedjes met dit gehaktmengsel vullen. Zet ze in een ronde schaal (1 I inhoud), dek de schaal af en verhit de champignons ca. 2 minuten bij 600 watt.

4. De kaas in kleine plakjes snijden, op elke cham-
pignon een stukje kaas leggen. De schaal nu zonder deksel in de magnetron zetten en de kaas in ca. 1 minuut bij 600 watt laten smelten.

TIP: U KAN HET GERECHT PITTIGER MAKEN DOOR EEN KRACHTIGE KAAS TE GEBRUIKEN!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *