Heerlijke chocolade- en bananenijs

Wie lust er nu geen chocolade- of bananenijs? Het is een dessert waar alle kinderen weg van zijn. Ijs is zeer geschikt voor kinderfeestjes tijdens de zomermaanden. Maar ook bij trouwfeesten, communiefeesten wordt het a volontée geserveerd. Ook volwassen zijn er dol op en een leuke verademing tijdens de zomermaanden. Daarom moesten we ijs gewoon in ah recepten includeren.

Chocolade ijs en bananenijs

Ingrediënten: 125 g suiker, 3 eierdooiers, mespunt zout, 2 pakjes vanillesuiker, 4 eetlepels cacao, 25 g witte basterdsuiker, 2 eetlepels melk, 1 banaan, sap van 1/2 citroen, 25 g poedersuiker, 8 eetlepels advocaat, plakjes banaan besprenkeld met citroensap, 2 eetlepels chocolade, grof geschaafd, 1/4 slagroom, 1/4 l melk, 2 g gelatine of 1 blaadje is voldoende

Bereiding:Zet de koelkast op de koudste stand en plaats 2 metalen ijslaatjes in het vriesvak. Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water. Breng het grootste deel van de melk met 100 g suiker aan de kook.Klop de rest van de melk, met de rest van de suiker, eierdooiers, zout en vanillesuiker door elkaar. Voeg al kloppend een scheutje kokende melk toe en roer dit mengsel bij de melk in de pan. Blijf roeren tot een dikke, gebonden saus is ontstaan. De saus mag niet koken. Neem de pan van het vuur en laat de uitgeknepen gelatine in de saus oplossen. Zet de pan in een bak niet koud water en laat het geheel onder af en toe omleggen met een pannelikker afkoelen tot lauw.Klop in een grote kom de slagroom stijf. Vermeng in een kom cacaopoeder met basterdsuiker en melk. Wrijf in een andere kom de banaan tot puree of pureer hem met de mixer, en meng er citroensap en poedersuiker door.

Leg de afgekoelde saus op de stijfgeklopte slagroom en schep het geheel met een gladde lepel door elkaar.

Doe de helft hiervan bij het cacaomengsel en de andere helft bij de bananenpuree.

Schep beide mengsels af en toe om met een pannelikker, totdat ze niet meer uitzakken.

Doe ze dan over in de metalen ijslaatjes en plaats deze gedurende tenminste drie uur in hel vriesvak van de koelkast.

Vul 4 voorgekoelde coupes of schaaltjes met gelijke hoeveelheden chocoladeijs en bananenijs. Giet daarover 2 eetlepels advocaat en garneer met geschaafde chocolade bovenop en plakjes banaan rondom.

Garneer tenslotte desgewenst nog met een toef slagroom en een ijswafeltje.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *