Hete bliksem voor de kinderen

Hete bliksem is een ovenschotel dat ik door iemand anders heb leren kennen. Zelf vind ik het persoonlijk erg lekker en ook kinderen zijn er weg van. Voor dit gerecht gebruiken we appelmoes maar je kan evengoed andere groenten gebruiken zoals broccoli, spruitjes enz. Het is een simpel gerecht dat qua voorbereiding weinig tijd vergt. Dit recept is ook ideaal om op kot klaar te maken wanneer je een combioven hebt.

Hete bliksem met producten van Albert Heijn

Ingrediënten: 350 gr boerengehakt Albert Heijn, kleine pot appelmoes, 2 grote ajuinen, halve kilo aardappelen of 2 zakjes aardappelpuree met muskaatnoot, 1 liter melk, 1 eetlepel boter, 150 gr geraspte kaas gemend.
Voor wie? 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten

Bereidingswijze:

We beginnen met het bakken van het vlees. Ik doe hiervoor een klein beetje water in de pan en leg het gehakt er in. In boerengehakt zitten nog fijne kruiden verwerkt die een lekker smaak aan het vlees gaan geven.

Snij de ajuinen en bak ze in de pan met een beetje olijfolie tot ze goudbruin zien. Je moet zorgen dat de ajuin goed gaar is. Kinderen lusten geen harde stukken. Meestal zoet ik de gebakken ajuin met een lepel Stevia (zelfde dosering als suiker). Opgelet met de dosering. Je hebt geconcentreerde Stevia en Stevia die je in dezelfde hoeveelheid kan doseren als gewone suiker.

Voor de aardappelpuree  gebruiken we zakjes puree met muskaatnoot. Die is echt lekker en smaakt goed af bij het vlees. Breng één liter melk aan de kook. Wanneer deze kookt, haal de melk van het vuur en voeg je de zakjes puree toe. Is de puree te dik? Voeg dan nog een scheutje melk toe. Voeg een klontje boter toe aan de puree. Soms durf ik ook wel het sap van het gehakt gebruiken.

Alle ingrediënten zijn nu klaar. Neem een ovenschotel en breng een fijn laagje puree aan van ongeveer een halve centimeter dik.

Vervolgens leg je een laag gehakt en een laag ajuin. Je mag alles gebruiken. Duw het een beetje aan. Vervolgens komt de appelmoes. Dat moet niet al te veel zijn. Een dun laagje van 3mm dik is meer dan genoeg. Vervolgens breng je de resterende puree bovenop de appelmoes.

Werk de ovenschotel af met geraspte kaas en zet deze in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 15 tot 20 minuten. Aangezien de ingrediënten al klaargemaakt waren, dienen we enkel een lekker kaaskorstje te creëren op de ovenschotel

Dit recept is makkelijk op voorhand klaar te maken. Zijn de gasten gearriveerd, dan die je de schotel enkel op te warmen in de oven terwijl jullie van een heerlijk glaasje wijn of cava genieten.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *