Hollandse Appeltaart recept

Wie lust er geen stukje lekkere appeltaart. Ideaal gebak voor bij de koffie, bij een feest of gewoon thuis. Leer nu appeltaart bakken met dit eenvoudige appeltaart recept.

Appeltaart recept

In dit appeltaart recept staat beschreven hoe je makkelijke een Hollandse appeltaart kunt bereiden. Wat voor appels je wilt gebruiken mag je helemaal zelf bepalen, maar doorgaans worden goudrenetten gebruikt voor het maken de Hollandse appeltaart.

Ingrediënten

 • 400 gram zelfrijzend bakmeel
 • 250 gram witte basterdsuiker
 • 250 gram boter
 • 8 appels
 • 2 theelepels kaneel
 • 1 ei

  appelen voor appeltaart recept
  Appelen voor appeltaart recept
 • mespunt zout
 • 150 gram amandelspijs
 • 1 citroen

Appeltaart bereiding

Begin met het splitsen van het ei en rasp wat van de schil van de citroen af. Neem een kom en meng daarin het zelfrijzend bakmeel met 200 gram witte basterdsuiker en het zout. Snijd met een mes de boter in kleinere stukken en roer deze door het mengsel heen. Voeg daarna het eiwit en de citroenrasp toe. Kneed het mengsel met de hand tot er een deegbal ontstaat. Wikkel de deegbal in vershoudfolie en leg deze ongeveer 60 minuten in de koelkast.

Alles Heerlijk appeltaart met strookjes
Appeltaart met reepjes

Zet de oven op een temperatuur van 175 graden Celsius. Deze kan alvast voorverwarmen, terwijl je verder gaat met de voorbereiding. Haal de deegbal uit de koelkast en rol deze met een deegroller uit tot er een plak van ongeveer 1 cm dik ontstaat. Leg de plak deeg in een bakvorm en zorg ervoor dat ook de randen volledig bedekt zijn met het deeg. Houd nog wat deeg over om straks over de taart heen te leggen. Vervolgens gaan we de 8 appels schillen en in vier stukken verdelen. Haal eerste de klokhuizen eruit. Gooi de appelstukken in een kom samen met de kaneel en de resterende suiker en meng deze. Deel het eigeel in twee delen en meng een deel door de amandelspijs, waarna je het op de taartbodem kunt smeren. Hier leg je vervolgens de gemengde appelstukken op. Het deeg wat je over hield snijd je nu in stroken met een breedte van ongeveer 2 cm. Leg de stroken kruislings over de taart heen en bestrijk deze met de andere helft van het eigeel.

De taart plaatst je in het midden van de oven en deze laat je in ongeveer 60 minuten goudbruin garen.

Laat de taart afkoelen of serveer de warme taart met een bolletje ijs. HEERLIJK!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *