Kip met dragon en sinaasappelsaus voor de feestdagen

Kip wordt door de meeste mensen gegeten. Om er een speciaal feestmaal van te maken, maken we kip met dragon en sinaasappelsaus. De sinaasappelsaus geeft een feestelijke toetst aan uw gerecht. Ideaal om bij frieten of kroketten te eten. Zo maken we het klaar.

Kip met dragon en sinaasappelsaus

Ingrediënten: 4 kippebouten, 40 g boter, 2 eetlepels olie, 1 grote ui, 1 blikje diepvriessinaasappelsap, 1,5 dl water, 1 blokje kippebouillon, 4 takjes verse, fijngehakte of 1 eetlepel gedroogde dragon, 1 1/2 eetlepel maïzena, 1 potje zure room
Bereidingstijd: 120 minuten
Voor wie?: 4 personen

 

Bereidingswijze:

Laat de boter en olie in een vuurvaste schotel heet worden en bak hierin de stukken kip aan alle zijden bruin (175°C). Neem ze uit de schotel.

Bak de gesnipperde ui 2-3 minuten in de braadboter, voeg het geconcentreerde sinaasappelsap, het water, de dragon en het bouillonblokje toe. Dek het geheel af met aluminiumfolie, leg de deksel op de schotel, plaats deze in een matig warme oven en stoof de kip onder regelmatig bedruipen gaar in ca. 1 1/2 uur.

Haal de kip uit de schotel, schep het overtollige vet eraf en bind het stoofvocht met de aangemaakte maizena. Neem de saus van het vuur en maak ze af met de zure room. Leg de stukken kip terug in de saus en garneer de schotel met dragon of peterselie.

TIP:

Zure room of sourecream is geen slagroom die zuur geworden is. Men kan deze, wanneer niet verkrijgbaar, maken door 1/8 L slagroom te vermengen met een scheutje karnemelk en dit een nacht te laten staan. Het vetgehalte hiervan is wel hoger.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *