Lekkere traditionele lasagna

Wie lust er nu geen lasagna? Toch zijn er mensen die hulp nodig hebben om een lekkere lasagna te kunnen bereiden. Waar het fout loopt is meestal de baktijd in de oven. Dikwijls zijn de lasagna bladen nog niet gaar en eet je krokante lasagne. We leggen uit hoe je het moet doen.

 

Ingrediënten: 50 g verse champignons 1 ui (50 g), 50 g doorregen spek, 1 el olijfolie, 1/2 teentje knoflook, 150 g gehakt, half om half 30 g geraspte parmezaanse kaas, 30 g slagroom, 2 el fijngehakte peterselie oregano, versgemalen peper, zout, 400 g gepelde tomaten uit blik, 40 g tomatenpuree, 2 tl middelscherpe mosterd, suiker, basilicum, 100 g voorgekookte lasagnevellen, 1 ei 100 g geraspte kaas
Voorbereidingstijd: ca. 20 minuten
Bereidingstijd: 18 minuten
Voor wie?: 2 personen
Energie: 325 kcal/1360 kJ

 

Bereidingswijze:

1. De champignons in plakjes snijden. De ui pellen en fijnsnijden. Het spek in blokjes snijden. Alles samen met de olijfolie in een ovale schaal (23,5 cm lang) doen, zonder deksel ca. 3 minuten bij 600 watt verhitten.

2. Intussen de knoflook pellen, uitpersen en met het gehakt, de kaas, de slagroom, de kruiden en de specerijen goed door elkaar kneden.

3. Het afgekoelde spek-ui-mengsel door het gehakt mengen.

4. De tomaten laten uitlekken en met een pu-reerstaaf pureren. De tomatenpuree, de mosterd, de suiker en de basilicum aan de tomatenpuree toevoegen.

5. De lasagnevellen als boterhammen met het gehakt besmeren en in laagjes in de schaal leggen. Elke laag royaal met de tomatensaus bedekken, zodat de deegvellen goed gaar worden.

6. De geraspte kaas en het ei door elkaar roeren, dit mengsel over de lasagne verdelen. Het gerecht niet afgedekt ca. 15 minuten bij 600 watt verhitten. 5 minuten laten rusten.

De kunst is dus de lasagna bladen op voorhand te koken. Op die manier zal je lasagna altijd geslaagd zijn. Wil je wat meer dynamiek aan je gerecht geven? Voeg dat extra groentjes toe aan de tomatensaus. Gebruik nog extra wortelen en paprika.

Je kan in het gerecht ook gehakt gebruiken wanneer je dat liever eet. Zo maak je de lasagna helemaal af.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *