Mosselen op zijn Belgisch

Mosselen. Wat kunnen ze toch heerlijk zijn. Wanneer ik naar de zee ga, kies ik altijd een portie mosselen in een lekker wijntje klaargemaakt. Maar ik wilde ook eens iets nieuws uitproberen. Gemarineerde mosselen op zijn Belgisch. Natuurlijk zijn mosselen niet alleen in België bekend. Veel mosselen worden trouwens uit Nederland naar België ingevoerd. Denken we daarbij aan de Zeeuwse mosselen.

Daar willen we nu eens een lekker receptje van maken. Op zich is het klaarmaken van mosselen niet tijdrovend. Maar aangezien ik ze wil marineren, gaat het iets meer tijd in beslag nemen. Dit recept is ook eerder als voorgerecht te serveren. Je kan het op voorhand klaarmaken en vervolgens wanneer de gasten er zijn, serveren op een groen bedje en afwerken met wat marinade.

Voorbereidingstijd: neemt niet echt tijd in beslag
Bereidingstijd: 60 minuten + 60 minuten om te marineren.
Voor wie?: 4 personen – voorgerecht
Energie: 940 kcal/3940 kJ
Ingrediënten: 750 g mosselen, 1 ui, 2 el gedroogde soepgroenten, 1/4 l krachtige bouillon, 3 sjalotten, 2 el sojasaus,2 el citroensap, 3 el knoflookolie zout, zwarte peper verse gember

Van elke soort een paar blaadjes: eikebladsla, lollo rosso en kropsla.

 Bereidingswijze:

1. De mosselen onder stromend water goed afborstelen, geopende exemplaren weggooien. Dat wijst er op dat de mossel reeds dood was.

2. De ui pellen en fijn snipperen. Samen met de soepgroenten en de bouillon in een grote schaal brengen. Afgedekt 3 tot 4 minuten laten doorkoken.

3. De mosselen toevoegen en afgedekt 6 tot 7 minuten bij 600 Watt verhitten, tussendoor een keer roeren. Een beetje af laten koelen, dan de mosselen uit de schelpen nemen. Nog gesloten exemplaren weggooien.

4. De sjalotten pellen en fijnsnijden. Met de sojasaus, het citroensap en de knoflookolie mengen. Zout, peper en gember toevoegen. De mosselen erdoor roeren. Afgedekt minstens een uur in de koelkast zetten.

5. Voor het serveren de slabladeren wassen en goed droogslingeren. In stukjes uit elkaar plukken en over vier borden verdelen.

6. De gemarineerde mosselen over de sla verdelen, de marinade erover druppelen.

One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *