Ontbijtpannenkoeken met spek

Spekpannenkoeken recept

Desserten zijn lekker maar je kan gerust een ontbijtpannenkoek met spek maken als stevig ontbijt. Een door vele geliefd recept is dat van de spekpannenkoeken. Het zout van de spek gaat uitermate goed samen met pannenkoeken. Daarnaast is maken van spekpannenkoeken net zo makkelijke en snel als het maken van gewone pannenkoeken. Het enige wat je extra hoeft te doen is spekjes toevoegen aan het beslag in de pan en je hebt een heerlijke pannenkoek.

Ingrediënten

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 5 dl melk (liefst halfvol)
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 100 gram plakjes ontbijtspek
  • braadboter

Spekpannenkoeken bereiding

Neem een grote kom en doe daar het zelfrijzend bakmeel, het ei, de melk en het snufje zout in. Gebruik een elektrische mixer om het geheel tot een gladde massa te mixen. Laat een koekenpan warm worden en laat hierin de braadboter smelten. Tip: gebruik vloeibare braadboter om tijd te besparen! Als de boter gesmolten is leg je een naar gewenst aantal plakjes ontbijtspek in de pan. Giet vervolgens met een opscheplepel beslag over het spek heen en zorg ervoor dat het beslag overal even dik is en het spek ook bedekt is met het pannenkoekenbeslag. Als het witte gedeelte van het beslag is opgedroogd, oftewel het beslag niet meer vloeibaar is, kan je de spekpannenkoeken omdraaien. Bak beide kanten net zolang totdat ze goudbruin zijn. Let ook op of het spek wel gaar is. Mocht dit niet zo zijn kan je de plakjes ontbijtspek ook van tevoren alvast even opbakken om zeker te weten dat het gaar is wanneer je de spekpannenkoeken eet. Herhaal deze stappen vervolgens totdat het overgebleven spek en het beslag op is. Houd de spekpannenkoeken warm tussen twee borden of op een bord, wat bedekt is met zilverfolie.

Tips:

Vind je het spek te zout, dan kan je ook gewoon ongezouten of spek naturel gebruiken. Sommige mensen houden ervan om de pannenkoek tussen de boterham te eten. In dat geval zou ik één extra ei toevoegen om meer de smaak van gebakken ei te verkrijgen. Deze kan je serveren met een slaatje of andere bijgerechten. Om de pannenkoek wat beter te presenteren, kan je deze oprollen en eventueel opvullen met een vulling van spek, gebakken ajuin en zoete mais bijvoorbeeld.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *