Ouderwetse haringsalade

Haringsalade kan je zo klaargemaakt kopen in de winkel. Maar je kan het ook zelf makkelijk klaarmaken in 45 minuten. Lang denk je? Wacht maar tot je die haringsalade gaat proeven. Dan besef je dat het zeker de moeite was om er de tijd voor te nemen.

Haringsalade

Ingrediënten: 600 g krielaardappelen, 200 g gemarineerde haring of rolmops, 150 g andijvie, 2 rode appels citroensap, 2 el mayonaise, 100 mg yoghurt, 2 eieren, zout, witte peper, 1 teentje knoflook, krop ijsbergsalade
Voorbereidingstijd: – tenzij je de haring zelf gaat marineren.
Bereidingstijd: 45 minuten
Voor wie?: 2 personen
Energie: 1280 kcal/5340 kJ

Bereidingswijze:
1. De aardappelen met een vork een paar keer inprikken en dan in een cirkel in een schaal leggen. Een beetje water erbij gieten, de aardappelen afgedekt ca. 12 minuten bij 600 Watt verhitten. Controleren of ze gaar zijn.
2. De gemarineerde haringen in stukjes snijden.
3. De andijvie in reepjes snijden.
4. De aardappelen door de andijvie mengen en af laten koelen.
5. De appels wassen en goed afdrogen. In vieren delen en de klokhuizen verwijderen. De partjes in plakjes snijden en door citroensap wentelen.
6. De mayonaise en de yoghurt door elkaar roeren. Zout, peper, geperste knoflook en citroensap toevoegen. De ingrediënten van de salade voorzichtig door de dressing mengen.
7. Maak de salade proper en snij deze in kleinere stukken. Leg de gesneden salade op een bord. Op de salade legt u de haringsalade.
8. Kook de 2 eieren hard voor ongeveer 5 minuten. Pel de eieren en snij ze in reepjes of gebruik een ei-snijder. Leg het ei op de salade om af te werken. Je kan ook altijd nog wat fijn gesnipperde peterselie over strooien.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *