Pastei van kip en champignons

Een pastei van kip smaakt heel erg af naar lekkere volovan. Het is een gerecht dat iedereen kan maken en ideaal om toch iets extra op tafel te brengen. Zo maak je het klaar:

Ingrediënten: 

225 g gekookt kippenvlees 225 g gekookte ham, 25 g boter, 50 g champignons, 25 g bloem, 1,5 dl water, 1/2 blokje kippenbouillon,  1,5 dl melk

2 eetlepels gekookte doperwten.

Voor de pastei: 225 g bloem, 1/4 theelepel zout, 50 g boter, 50 g plantaardige margarine, een weinig melk

Bereidingstijd: 25 minuten

Kooktijd: 40 minuten

Oventemperatuur: 220°C en 190°C

Aantal personen: 4

 

Bereidingswijze: 

Snijd de kip en ham in blokjes van ca. 2 cm. Smelt in een pannetje de boter, voeg de champignons toe en laat deze 2 minuten zachtjes stoven. Roer er de bloem door en voeg na 1 minuut in gedeelten het water, de melk en het bouillonblokje toe. Laat de saus doorkoken. Giet ze, als ze gebonden is, in een kom, roer er de doperwten, de kip en ham door; laat dit koud worden.

Maak op de gewone manier een pasteideeg en verdeel het in 2 helften. Rol elke helft uit tot een doorsnede van ca. 22 cm. Leg een cirkel op een bakblik of bodem van een springvorm. Leg het kipmengsel in het midden en maak de randen vochtig met water. Leg er de andere helft op en druk de randen goed op elkaar. Snijd er hoekjes af en druk met een vork streepjes in de rand. Rol de overgebleven deegstukjes uit en leg deze als garnering op de pastei.

Bestrijk de pastei met melk, maak in de deksel twee inkervingen en plaats ze in een hete oven gedurende 25 minuten. Verlaag dan de oventemperatuur en bak ze verder gaar en bruin in ca. 15 minuten.

Korte tip
Om pastei of pie glanzend te maken bestrijkt u ze met melk of ei, losgeklopt met water of melk. Bestrijk voor een zoete pie de bovenkant met losgeklopt eiwit en bestrooi ze met suiker.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *