Suikerverslaafde? De oplossing

Suikerverslaafde?

Alles heerlijk heeft besloten ook hier eens een topic over te wijden want – hoe graag we toetjes, koekjes en  ijsjes graag eten – teveel aan suiker is gewoon slecht voor je. sommige mensen zijn dan ook daadwerkelijk suikerverslaafde. Wij eten ongeveer tussen de 30 en 35 kg suiker per jaar op. Logisch dat deze hoeveelheid suiker tot gezondheidsproblemen kan leiden, zeker wanneer we er achter komen wat geraffineerde suiker eigenlijk is. Over WITTE suiker heb ik al verschillende artikels geschreven, omdat ik het zo belangrijk vind. Als je echt nog niet overtuigd bent, kan je altijd de film ‘Fed UP‘ eens kijken.

Cursus suikervrij? >>>>> 40 dagen zonder suiker

Het komt er op neer dat geraffineerde suiker in verschillende vormen wordt aangeboden: drank en voeding. In Amerika wordt het zelfs aangeboden in de scholen omdat deze scholen grote zakencontracten hebben met pizza- en snoepbedrijven bijvoorbeeld. Maar we kunnen zelf geen winkel binnengaan of er wordt wel zoetigheid aangeboden en dat onder de vorm van witte suiker.

Vroeger was ik zelf verslaafd aan suiker. Niet makkelijk om daar van af te geraken. Omdat je er gewoon overal mee geconfronteerd wordt. Maar geen nood. Zoals elke verslaving is ook een suikerverslaafde geen hopeloze zaak. Met een beetje discipline kan je zo van een suikerverslaving af geraken.

Wat is witte suiker?

Suiker wordt over het algemeen ook tafelsuiker, kristalsuiker, sacharose, fructose, glucose en fructose. Toch zijn deze suikers chemisch gezien niet hetzelfde.

Suiker wordt gevormd tijdens de fotosynthese bij planten.  De Fotosynthese is een proces waarin lichtenergie wordt gebruikt om koolstofdioxide om te zetten in koolhydraten, zoals glucose.

6 H2O + 6 CO2 → C6H12O6 + 6 O2
6 water + 6 koolzuurgas → glucose + 6 zuurstofgas
Suiker ontstaat ook in vruchten wanneer deze rijpen. Hoe rijper de vrucht, hoe meer suiker ze over het algemeen bevatten en zijn dus rijk aan energie.

De schadelijke geraffineerde suiker wordt gemaakt van suikerriet en suikerbieten. Deze planten zijn zeer makkelijk voor massaproductie. Ze bevatten veel sucrose, ongeveer tussen de 14% en de 16%. Het is niet omdat de suiker van bieten en riet komt dat het schadelijk is, maar hoe deze suiker bewerkt wordt.

Wat is zo schadelijk aan witte suiker?

gummie bears en zoetigheidWel, soms wordt het iets rooskleuriger voorgesteld. Bruinsap wordt van het witsap gescheiden, ingedikt en voila. We hebben witte suiker. Maar als dat waar was, zou witte suiker op zich al niet ongezond zijn.  Om mooie witte suiker te bekomen, wordt het bekomen sap gebleekt met mierenzuur of salpeterzuur. Daarbij worden verschillende andere schadelijke stoffen toegevoegd zoals : conserveermiddelen, zwaveldioxide, zwavel en fosforzuur.

Door al die chemische behandelingsstappen worden alle mineralen, vitaminen en vezels uit de natuurlijke suiker ontrokken. Dus de witte geraffineerde suiker in koekjes, frisdranken en bereide gerechten bevatten geen enkele voedingswaarde meer. Alleen daarom zou je al eens over jou als suikerverslaafde nadenken.

Het grote voordeel is wel dat deze suikers snel door het lichaam worden opgenomen maar in grote hoeveelheden kunnen deze erg belastend zijn voor je lichaam. Bij grote hoeveelheden suikers wordt deze gewoon omgezet in vet wat leidt tot verschillende gezondheidsproblemen. Het is vooral de alvleesklier die overbelast wordt.

Buiten de schadelijke additieven en de grote hoeveelheden suikers die we binnenkrijgen, is er nog een ander addertje onder het gras. Doordat alle voedingstoffen uit suiker tijdens het bereidingsproces verwijderd zijn, vergt ons lichaam meer vitaminen en mineralen om witte geraffineerde suiker af te breken. Hoewel heel weinig mensen dit echt beseffen, leidt dit tot ernstige vitamine en mineralen tekorten in het lichaam. Vele aandoeningen zijn hieraan te wijten.

Volgens Sweetadditions.net, bevat 100 g ruwe suiker 4,8 mg ijzer, 757 mg kalium,187 mg calcium, 56 mg fosfor en 97 mg natrium. Geraffineerde witte suiker bevatten geen voedingsstoffen. Daarbij zou ruwe suiker iets minder energiewaarde hebben dan witte suiker.

Gezondheidsproblemen suikerverslaafde

Diabetes door suikerSuiker zorgt voor veroudering van het lichaam = Glycatie. Dit komt omdat bij de verwerking van veel suiker, grote hoeveelheden oxidanten vrij komen. die oxidanten breken onze cellen af waardoor we sneller ouder worden. Ook hier zijn voldoende wetenschappelijke artikelen van te vinden.

Suiker leidt tot diabetes. Dat is algemeen geweten en gekend.

Suiker verzwakt in sterke mate het immuunsysteem waardoor de kans op ontstekingen een pak groter wordt.

Wanneer men gebruik maakt van witte suiker en men eet niet supergezond? Dan heeft men sowieso een tekort van een of andere vitamine/mineraal wat leidt tot verschillende aandoeningen. Een voorbeeld is magnesiumtekort (spierkrampen in spieren en hart). Een magnesiumtekort kan niet door een bloedonderzoek vastgesteld worden! Hetzelfde probleem treedt op bij het consumeren van witte meelproducten.

40 Dagen zonder suiker

Wil jij ook van je suikerverslaving af geraken? Volg dan deze cursus.

Wat komt aan bod? Zaken zoals emotioneel eten, misleidende marketing, zien doet eten, on-geraffineerde suikers, natuurlijke zoetmakers en enkele bonusboeken.

suiker vrij leven - dieet volgen

 

De prijs voor deze cursus is inclusief de 3 Bonus Producten;

BONUS 1 – E-book ‘Natuurlijk Suikervrij’ t.w.v. €17,95
BONUS 2 – E-book ‘Travel Survival Guide’ t.w.v. €17,95
BONUS 3 – E-book ‘Suiker EHBO’ t.w.v. €7,95

EXTRA – Toegang tot de besloten Facebook groep van Miss Natural

 

afslanken en dieeten

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *